PianoakademienVälkommen till Pianoakademien!

Pianoakademien erbjuder pianolektioner för barn, ungdomar och vuxna och alla nivåer välkomnas! Nybörjarkurserna kan vara den första inblicken i klaverets värld, och de avancerade kurserna kan förbereda till studier på högre nivå. Jag vill också uppmuntra amatörpianister att utveckla sin repertoar och fördjupa sin hobby.

Lektionerna är individuella, vilket ger utrymme till att anpassa dem efter både önskemål och förutsättningar.


Välkommen med din kursanmälan!


Helen Sällfors

Pianist & Pianolärare
Legitimerad lärare i Musik

Medlem i Svenska pianopedagogförbundet

helen@pianoakademien.se
tfn: 0705-18 2001
Pianoakademien startade sin verksamhet 2004 och erbjuder undervisning i piano på olika nivåer med en stor genrebredd samt musikalisk instudering för sångare
Nyfiken på piano - nybörjarkurser för barn

Spelglädje, kunskap och kreativitet är nyckelord i undervisningen.
I nybörjarundervisningen läggs fokus både på att utveckla notläsningen och att lyssna och utveckla gehörsspelet. Undervisningen utgår från en pianoskola med kompletterande material och teori inkluderas i undervisningen.


Fortsättningskurser och Avancerade kurser i piano

Inriktning mot klassisk musik eller brukspiano / ackompanjemang.
Här läggs fokus på att bl a utveckla


Helen om pianoundervisning:

"Min målsättning är att utveckla ett skapande förhållningssätt till musik, oavsett om det gäller en visa eller en Chopin-etyd, och tekniska färdigheter för kunna gå vidare mot nya mål.”

Undervisningen syftar både till att ge en god musikalisk grund för dem som har musiken som hobby och att förbereda och inspirera till högre musikstudier.

De finns också pianokurser för redan yrkesverksamma inom musik, med fokus på både ackompanjemang/gestaltning och pianometodik. (Dessa kurser kan också ges i grupp som workshops.)


Nybörjarkurserna ges på ett Schimmelpiano medan de avancerade kurserna ges på en Yamaha flygel G2. Undervisningsspråk är svenska eller engelska. Kursstarterna sker löpande under hela läsåret.


Biografi

Tidiga år

Helen Sällfors började spela piano vid 8 års ålder för Margareta Kristensson och har varit elev vid Borås Kulturskola t.o.m. gymnasieåldern, där hon även spelat cello. Hon fick tidigt ett intresse för ackompanjemangsuppgifter och kammarmusik. I gymnasiet fick hon möjligt att studera privat för Elisif Lundén-Bergfelt i Göteborg och turnera med Rikskonserter med pianomusik av Chopin.

Högre musikstudier

Helen tog examen vid Musikerprogrammet 2001 (Master of Fine Arts in Music Performance), vid Musikhögskolan i Göteborg, där hon studerat för professor Mats Widlund. Hon har framträtt som solist, kammarmusiker och ackompanjatör, framförallt i kyrkor, kulturhus och kammarmusikföreningar. Helen har deltagit i mästarkurser för prof. Hans Leygraf, Liisa Pohjola, Hans Pålsson, Lazar Berman, Greta Eriksson m.fl. och har också studerat för Hamish Milne, London, vilket möjliggjorts genom stipendier från Borås Kulturnämnd, Borås Orkesterförening, Göteborgs Universitet, Kungliga Musikaliska Akademien och Göteborgs Frimurarsamhälle.

Konstnärlig producent, konserter och festspel

Helen brinner för att skapa nya mötesplatser för den klassiska musiken. Hon var pianist och ansvarade för idé och produktion för konsertserien ’Musik på Högskolan’ vid Högskolan i Borås. Bland utländska framträdanden kan nämnas framträdanden i Holland (The International Holland Music Sessions), Finland och Frankrike. Helen har även medverkat vid Festspelen i Piteå och framträtt som solist i Griegs pianokonsert med Borås symfoniska orkester liksom spelat kammarmusik i musikradions P2.

Pedagogisk verksamhet

Den pedagogiska examen har Helen från Musikhögskolans I/E-program (Master of Education in Music), med studier för bl. a. Thomas Rydfeldt. Hon har ett stort intresse för pedagogik och metodik och driver den egenstartade Pianoakademien, och har även arbetat vid kulturskolor och studieförbund. När nationella pianokongressen gick av stapeln i Göteborg 2014 vid Högskolan för Scen och Musik/Hvitfeldtska, medverkade Helen som föreläsare. Hon är legitimerad lärare i Musik av Skolverket och har gett fortbildningskurser i pianometodik respektive pianospel med Kulturskolan i Göteborg, Svenska kyrkan och Förskolan som uppdragsgivare.Kontakt

För mer information om pianokurserna, vänligen kontakta Pianoakademien på e-postadress eller på telefon 0705-182001
Här finns vi

Pianoakademien är belägen i det natursköna Mölnlycke, en mil öster om Göteborg, ca 10 minuter med bil från Korsvägen.

Med kollektivtrafik från Göteborg: Grön Express mot Mölnlycke Nysäter, hållplats Sommarhemsvägen. För utförlig vägbeskrivning, maila .For information in English, please follow this link.